Srpske bjegunce štite strane tajne službe?

SRPSKE bjegunce Stanka Subotića Caneta, Bogoljuba i Sretena Karića, Marka Miloševića i ostale za kojima traga čak i Interpol u inozemstvu štiti njihovo veliko bogatstvo, ali i njihova suradnja sa stranim obavještajnim službama, tvrdi srpski Blic.

"Osobe koje su utočište od srpskih vlasti pronašle u inozemstvu idealan su plijen tamošnjim lokalnim policijama. Uglavnom se radi po sljedećem principu: Ti imaš problem, mi ti možemo pomoći. Takvu vezu je nemoguće dokazati, ali na osnovi informacija o slobodnom kretanju tih bjegunaca jasno je kakvu zaštitu imaju", tvrdi neimenovani izvor Blica.

Isti izvor tvrdi kako je jedna od tih osoba nedavno, unatoč crvenoj Interpolovoj tjeralici, boravila u jednoj zemlju Europske unije, a boravak te osobe ugovoren je na najvišem državnom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic piše i kako se ne zna službeno gdje se krije Stanko Subotić Cane, švercer cigaretama čije se bogatstvo procjenjuje na 650 milijuna dolara, međutim javna je tajna da je utočište pronašao na relaciji Švicarska - Crna Gora. "U Švicarskoj je zaštićen zbog bogatstva, a u Podgorici ga štite vlast, policija i mafija", dodaje Blic.

Blicov izvor spomenuo je i braću Karić, za koju je kazao se njihov boravak u Rusiji ne može nazvati skrivanjem, već da oni tamo uživaju punu zaštitu, a njihove tvrtke bez problema posluju s ostalim zemljama, pa čak i zemljama EU.

H.A.
Screenshot: Interpol

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara