Srpske vlasti istražuju tko je od Joce Amsterdama naručio Pukanićevo ubojstvo

USKORO će početi saslušanje više od deset svjedoka u rasvjetljavanju slučaja Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je osumnjičen za organiziranje ubojstva Ive Pukanića.

Iako je srpsko Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala označilo Jocića kao organizatora ubojstva, još uvijek se provjeravaju informacije o nalogodavcu ubojstva, koje je su izvršili Jocićevi plaćenici, doznaje Blic od izvora bliskog srpskom pravosuđu.

"Temeljito se analiziraju i provjeravaju sve informacije koje istragu mogu usmjeriti u tom pravcu", istaknuo je isti izvor. Dodao je kako su samo neki od desetak svjedoka iz Srbije, dok su ostali iz Hrvatske te je napomenuo kako postoji mogućnost njihovog svjedočenja i putem video-linka.

Hrvatska dostavila sve podatke i dokaze srpskom tužiteljstvu

Jocića srpsko tužiteljstvo tereti udruživanje u zločinačku organizaciju te ubojstvo, a uhićen je 27. travnja u svojoj kući na Dedinju te nakon 48-sati provedenih u policiji, priveden istražnom sucu Vučku Mirčiću, koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija i pravosuđe dostavili su srpskom Specijalnom tužiteljstvu sve podatke i dokaze do kojih su došli u istrazi provedenoj u Hrvatskoj, stoji u priopćenju specijalnog tužitelja Miljka Radisavljevića.

Istraga označena službenom tajnom

Srpski mediji također navode kako istraga protiv Jocića neće biti otvorena za javnost, te novinarima neće biti dostupne informacije oko saslušanja svjedoka i prikupljanja dokaza protiv popularnog Joce Amsterdama. "Praksa je da se istrage protiv organiziranog kriminala označavaju službenom tajnom", tvrdi sutkinja srpskog specijalnog suda Maja Kovačević Tomić.

K.S.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara