Srpski košarkaš koji je premlatio američkog kolegu s fakulteta, bjegunac u 180 zemalja

Srpski košarkaš koji je premlatio američkog kolegu s fakulteta, bjegunac u 180 zemalja

BUDUĆI da ga Srbija još uvijek nije predala SAD-u kako bi mu se ondje sudilo zbog brutalnog premlaćivanja kolege s fakulteta, za srpskim košarkašem Miladinom Kovačevićem izdana je međunarodna Interpolova tjeralica.

Kako je izvijestio američki State Department, tjeralica je na snazi u 180 zemalja. Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Gonzalo Gallegos je rekao: "Kovačević je ignorirao dani mu rok za predaju, a koji je istekao u petak, te je Interpol izdao nalog za njegovo uhićenje. Sad je bjegunac u 180 zemalja diljem svijeta i to će tako ostati dok ne bude priveden pred lice pravde. Nastavit ćemo pregovore sa srpskom vladom kako bi osigurali da do toga i dođe".

Podsjetimo, 21-godišnji Kovačević je 4. svibnja ove godine u Binghamtonu, u jednom baru u blizini sveučilišta, pretukao svog 22-godišnjeg američkog kolegu Bryana Steinhauera, koji se od tad nalazi u komi.

Srpski konzul u SAD-u mu pomogao u bijegu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uhićenja, Kovačeviću je određena jamčevina od 100.000 dolara. Nakon što je njegov obitelj poslala novac, Kovačević je 9. lipnja pušten na slobodu. U plaćanju jamčevine im je pomogao i srpski vicekonzul u New Yorku, Igor Milošević.

Kovačević je potom, uz Miloševićevu pomoć pobjegao iz SAD-a u Srbiju, kako bi izbjegao suđenje, jer mu prijeti zatvorska kazna u trajanju do 25 godina. Naime, s obzirom na to da mu je policija prilikom uhićenja zaplijenila putovnicu, Milošević se kao konzul pobrinuo da se Kovačeviću izdaju privremene putne isprave, pomoću kojih je pobjegao iz zemlje.

Kovačevići suoptuženici za premlaćivanje, Sanel Softić, koji ima dvojno - američko i bosanskohercegovačko državljanstvo, te Edin Džubur, državljanin BiH, i dalje se nalaze u pritvoru u SAD-u.

I.M.
Foto: Interpol

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara