Srpski mediji: Ubijen jedan od najkontroverznijih hrvatskih novinara

Srpski mediji: Ubijen jedan od najkontroverznijih hrvatskih novinara

"U EKSPLOZIJI u dvorištu hrvatskog tjednika Nacional u centru Zagreba poginuo je vlasnik tog lista Ivo Pukanić", piše na svojim internetskim stranicama B92 te dodaju kako je u eksploziji poginuo i Niko Franjić.

B92 u nastavku opširnog teksta o atentatu na Pukanića navodi i podatke iz njegove biografije, poput slavnog intervjua s Antom Gotovinom za koji je dobio nagradu Hrvatskog novinarskog društva, izbacivanja iz HND-a te pokušaja atentata u travnju ove godine "za koji je većina medija zaključila da je bio insceniran". B92 prenosi i priopćenje Stjepana Mesića u kojem je hrvatski predsjednik istaknuo kako je na ulice Zagreba izašao terorizam.

O ubojstvu Ive Pukanića javljaju i ostali srpski mediji. Najtiražniji srpski tabloid Kurir prenosi kratku vijest agencije FoNet, dok Press donosi vijest agencije Beta. U oba se teksta tek šturo navodi kako je ubijen vlasnik Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo opširan izvještaj o Pukanićevom ubojstvu donosi Blic, koji Nacionalovog predsjednika naziva "jednim od najkontroverznijih hrvatskih novinara" te također navodi podatke iz njegove biografije i ističe kako je Pukanić dugo bio pod policijskom zaštitom zbog pokušaja atentata u travnju ove godine. Blic prenosi i izjavu predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Zdenka Duke koji je osudio napade na novinare koji u Hrvatskoj postaju sve češći. "U Hrvatskoj su novinari nedavno organizirali prosvjede zbog sve učestalijeg nasilja, prijetnji i napada na novinare i poslovne ljude. Prosvjednici kojima se pridružio i predsjednik Mesić osudili su neefikasnost u rasvjetljavanju tih slučajeva", piše Blic i podsjeća kako je ranije ove godine pretučen Dušan Miljuš te kako je nedavno usred glavnog grada ubijena Ivana Hodak.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara