Srpski ministar: Netko je htio izazvati rat na Kosovu

SLOBODAN SAMARDŽIĆ, ministar za Kosovo i Metohiju u srpskoj vladi, izjavio je kako srpske vlasti posjeduju dokaze da je "netko 17. ožujka htio izazvati ratni sukob na Kosovu".

"Imamo jake dokaze za istragu; snimke, metke koji su izvađeni iz tijela ozlijeđenih osoba, ostatke metaka snajpera iz kojih su Srbi gađani. Imamo dokaze da je neko htio napraviti konflikt i ratno stanje na Kosovu", rekao je Samardžić "Večernjim novostima".

Ponovio je kako je Srbija uputila inicijativu UN-u za pokretanjem međunarodne istrage o izbijanju sukoba u Kosovskoj Mitrovici, koja, kako je rekao, "prije svega mora istražiti tko je pripadnicima UNMIK policije zapovjedio izbacivanje srpskih sudaca iz zgrade suda", kao i njihovo uhićenje i pokušaj prebacivanja u Prištinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samardžić smatra kako "brutalnost UNMIK specijalca nije mogla proći bez odgovora naroda".

Prema njegovim riječima, cilj akcije UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici, bio je "više nego očigledan" - da se na terenu primjeni "rezolucija o neovisnom Kosovu" i da se ostvari "namjera stvaranja nove albanske države", a Srbima "jednom zauvijek održi nasilna lekcija".

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara