Srpski ministar policije: Bit će vrlo teško provjeriti je li Ratko Mladić doista mrtav!

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP


MINISTAR unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas tamošnjim medijima kako on osobno ne zna postoje li pouzdani dokazi da je odbjegli ratni zločinac Ratko Mladić doista mrtav, kako to tvrdi njegova obitelj, konstatirajući da će biti prilično teško potvrditi tu informaciju.

"U svakom slučaju, sve dokaze koji postoje o tome je li netko živ ili nije treba uzeti u obzir", rekao je Dačić novinarima, komentirajući zahtjev obitelji Ratka Mladića da se on proglasi mrtvim, jer već nekoliko godina nemaju nikakve vijesti od njega.
 
Vukčević i Ljajić potvrdili: Nastavljamo potragu za Mladićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski odvjetnik Miloš Šaljić je u srijedu u ime Mladićeve obitelji i službeno podnio zatjev sudu u Beogradu da se ratni zločinac proglasi mrtvim. Mladić se, prema tvrdnjama obitelji, više od sedam godina, odnosno od veljače 2003. godine nije javio niti na bilo koji način pokušao stupiti u kontakt s članovima obitelji, a kako je i prije bio teško bolestan, zaključuju kako on vrlo vjerojatno više nije živ.

Obitelj tvrdi da već godinama trpi snažne pritiske javnosti, ali i predstavnika Haškog suda, koji još uvijek traga za Mladićem. No predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić istoga je dana izjavio da zahtjev obitelji neće nimalo utjecati na nastavak potrage za haškim bjeguncem.

Slično je danas potvrdio i srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je rekao da zahtjev Mladićeve obitelji neće spriječiti aktivnu potragu za njim. Vukčević, koji je istovremeno i predsjednik Akcijskog tima za završetak suradnje s Haškim tribunalom, objašnjava da obitelj ima pravo podnijeti takav zahtjev, ali da će Akcijski tim nastaviti potragu za Mladićem.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara