Srpski patrijarh Pavle se bori za život

SRPSKI mediji navode kako se patrijarh Pavle, poglavar Srpske pravoslavne crkve, bori za život na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a da je u noći od subote na nedjelju prebrodio "dosada najgoru krizu".

Prognoze za poglavara SPC nisu pozitivne i djelomično su vezane za životnu dob, a s druge strane patrijarhu popušta srčani mišić i ima emboliju pluća, navode izvori srpskog lista "Blic"  s Vojnomedicinske akademije.

Patrijarh nije na aparatima, ali za sada nema izgleda da će uskoro izaćis VMA. U Patrijaršiji kažu da je zdravstveno stanje patrijarha Pavla nepromijenjeno..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavlov pomoćnik mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je izjavio da se nada kako će patrijarh tijekom ovog tjedna izaći s VMA, ali izvori iz te ustanove takvu mogućnost isključuju.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve se nalazi na liječenju u VMA već dvanaest dana. U Patrijaršiji tvrde da patrijarh surađuje s liječnicima, da je svjestan, da uzima hranu, da nije na aparatima i da je slabost nastupila s obzirom na njegove 93 godine. Nadaju se da će patrijarh preboroditi trenutnu krizu i da će se u javnosti pojaviti do pravoslavnog Božića.

Patrijarh Pavle je pod imenom Gojko Stojčević rođen 11. rujna 1914. u selu Kućanci kraj Donjeg Miholjca. Na čelo SPC je došao 1990. godine, naslijedivši patrijarha Germana.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara