Srpski Press: Ljetovanje u Hrvatskoj je preskupo i slične kvalitete kao u Bugarskoj

Tekst: J.Š.
Foto: Andrija Lučić (Cropix)

ČETVEROČLANA srpska obitelj koja planira ljetovanje na hrvatskoj obali za puni pansion treba izdvojiti dnevno barem 50 eura, pokazalo je istraživanje srpskog Pressa u kojem se ističe da se radi o iznosu mnogo većem u odnosu na ostale standardne turističke destinacije.

List dodaje kako primjerice za ljetovanje u Crnoj Gori valja izdvojiti oko 30 eura dnevno, u Grčkoj oko 40, a najjeftinije je u Bugarskoj gdje je za osnovne potrepštine dovoljno 20 eura.

Press navodi i komentare s foruma prema kojima se za malo pivo u Poreču treba izdvojiti 3,5 eura, a za sladoled na štapiću nešto manje od tri. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Radisav Stanković kaže za Press da zbog toga Hrvatska nije destinacija na koju odlazi mnogo naših ljudi.

U Bugarskoj je slično kao i u Hrvatskoj

Stanković ističe da je prema anketama koje su radili tek tri posto turista reklo da bi išlo u Hrvatsku preko agencije, a individualno 10 posto. "Destinacija je kvalitetna, ali sličnu kvalitetu za manje novca možete dobiti u Grčkoj, Tunisu ili Bugarskoj", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Press piše i kako se na kavu, sokove, užinu, voće, vodu i sladoled u Hrvatskoj dnevno potroši oko 50 eura, a što znači da jednoj obitelji za deset dana treba najmanje 500 eura. I to ako je uplaćen smještaj s tri obroka.

Za dodatnu usporedbu, navode kako je u Tunisu za sve navedene proizvode potrebno nešto više od 15 eura, a da za 50 eura možete cijelu obitelj tri puta izvesti u restoran. Dodaju i kako su cijene smještaja u Tunisu slične onima u Grčkoj i Crnoj Gori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara