Srpski radikali opstruirali konstituirajuću sjednicu srpskog parlamenta

SUKLADNO najavama, zastupnici Radikalne stranke i koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, opstruirali su konstitutivnu sjednicu Skupštine Srbije. Ona je završila neuspješno, nakon što su zastupnici Šešeljevog SRS-a s Tomislavom Nikolićem na čelu okružili govornicu u Skupštini, ne dopuštajući nastavak rasprave nakon 18 sati, što je uobičajeno vrijeme prestanka rada u srpskom parlamentu, prenosi B 92.

Jovan Krkobabić koji je predsjedao sjednicom prekinuo je rad sjednice nakon određenog vremena te najavio njezin nastavak za sutra u 10 sati.

Za predsjednicu srpskog parlamenta kandidirala se Slavica Đukić-Dejanović iz Socijalističke partije Srbije, a potpisima su je podržali zastupnici liste Za europsku Srbiju Borisa Tadića te koalicija okupljena oko SPS-a. Sa Šešeljevim radikalima i Koštuničinom strankom ta je stranka raskinula pregovore o formiranju vlade te ih započela s Tadićevom Listom za proeuropsku Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se što prije ratificirao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s EU, kandidaturu Đukić-Dejanović podržat će i oporbena Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića.

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara