Srpskom tužitelju za ratne zločine prijete ubojstvom ako uhiti još kojeg haškog optuženika

SRPSKI tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević dobio je novu prijetnju smrću ako još netko od haških optuženika bude uhićen, priopćio je glasnogovornik tužiteljstva Bruno Vekarić. Osoba koja je izrekla prijetnju predstavila se kao Gauš.

Ova posljednja prijetnja motivirana je uhićenjem Stojana Župljanina, a poziv je stigao na privatni telefon Vukčevića. "Opraštamo ti Župljanina, ali ukoliko bude netko od ostale trojice izručen, s tvojim životom je gotovo", prepričao je glasnogovornik Vekarić telefonsku prijetnju.

Glasnogovornik Vekarić je rekao da to ne remeti rad Tužiteljstva za ratne zločine, ali da prijetnju navode samo kako bi prikazali u kojim uvjetima rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski list Danas saznaje kako će Stojan Župljanin Haagu biti izručen u petak, do kada bi trebala biti završena procedura ispunjavanja svih pravnih preduvjeta za izručenje. Istražni sudac Posebnog vijeća za ratne zločine Okružnog suda poslao je u ponedjeljak rješenje o ispunjenim zakonskim pretpostavkama za izručenje Župljanina. Župljaninovi odvjetnici Igor Pantelič potvrdili su kako im je uručeno rješenje te su najavili da će se žaliti do četvrtka. O žalbi će odmah odlučiti izvanraspravno vijeće Vijeća za ratne zločine, a ministar pravde će zatim potpisati odluku o izručenju.

D.M.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara