Srušio rekord: Odvjetniku Marinoviću devet godina zabrane rada

ODVJETNIKU Marku Marinoviću Disciplinski sud Odvjetničke komore potvrdio je presudu po kojoj mu je zabranjeno bavljenje odvjetništvom u trajanju od devet godina. Marinoviću je tako ponovno izrečena ista kazna, budući da je prva poništena nakon što se on uspješno žalio. I na ovu nepravomoćnu presudu Disciplinskog vijeća Marinović ima pravo žalbe.

Novi postupak je pokrenut u studenom prošle godine, s tim da ga se čak tri puta nije moglo pronaći na niti jednoj od njegovih adresa. Komora je angažirala i javnog bilježnika kako bi mu poziv što sigurnije bio dostavljen. Tek se iz četvrtog pokušaja pojavio na sudu.

Marinovića je zbog odavanja odvjetničke tajne prijavila njegova klijentica Ana Magaš, za koju je, nakon što mu je otkazala punomoć, izjavio kako je obmanjivao javnost i kako ju je prikazivao kao žrtvu iako ona to zapravo nije. Ana Magaš mu je otkazala punomoć nakon što joj je on isporučio račun od pola milijuna kuna nakon što je ona ipak završila iza rešetaka. Ona iz zatvora izlazi krajem ovog mjeseca.

Ponovno mogućnost žalbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tročlana komisija danas je odlučila suspendirati Marka Marinovića na devet godina, ali kako je ta presuda prvostupanjska odnosno nije pravomoćna tako se on može žaliti višem disciplinskom sudu", kazao je Leo Andreis, predsjednik Komore, nastavivši da ukoliko viša instanca potvrdi presudu, osuđeniku još uvijek ostaje mogućnost žalbe Vrhovnom sudu RH.

O argumentima koji se kriju iza ovakve odluke, Andreis nije htio raspredati jer je, kako je istaknuo, postupak još uvijek u tijeku. Tek je dometnuo da je ova suspenzija najduža ikad određena u hrvatskom odvjetništvu.

Marinović po "odsluženju" kazne može nastaviti sa svojom advokaturom - "naravno, ukoliko on tako bude zaželio", poručio je Andreis.

D.M./Ig.M.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara