Srušio se avion u Gvatemali: Desetero mrtvih, četvero preživjelih

MALENI avion u kojemu su bili humanitarci iz SAD srušio se na polje u istočnoj Gvatemali pri čemu je poginulo deset osoba, od čega pet Amerikanca te pet Gvatemalaca, javljaju strani mediji.

Avion tipa Cessna Caravan srušio se oko 100 kilometara istočno od Guatemala Cityja. Pilot je poslao obavijest, oko 45 minuta nakon polijetanja, da ima problema s motorom te je rekao da će se probati prinudno spustiti. To mu je i uspjelo, tvrdi menadžer kompanije Aeroruta Maya Richard Calloway, u čijem je vlasništvu bio avion, te dodaje kako je nakon slijetanja pilot vjerojatno izgubio kontrolu nad avionom. "Da je avion eksplodirao prije slijetanja, svi bi poginuli", dodao je Calloway.

Jedna od preživjelih je 19-godišnja Sarah Jensen koja je kazala kako su ona i njena obitelj išli su jedno selo u okolini El Estora kako bi izgradili domove za jednu humanitarnu udrugu. Ona je u prošla samo s manjim porezotinama i modricama, dok su njen brat i otac poginuli, a majka je zadobila teške ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Sarah Jensen preživjelo je još troje Amerikanaca, iako prema stranima agencijama nije sigurno da je u avionu bilo samo 14 ljudi.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara