SSSH NI DANAS NIJE ODLUČIO O SMJENI SVOGA PREDSJEDNIKA

Predsjedništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) na današnjoj sjednici nije se dogovorilo o zahtjevu za smjenom predsjednika Davora Jurića, nego je konačnu odluku odgodilo do idućeg utorka.

SSSH je priopćio kako je nakon "iscrpne i višesatne sjednice prihvatio odluku da se o daljnjem usklađivanju i preciziranju odnosa u središnjici razgovara u završnoj raspravi na idućoj sjednici u utorak, 23. rujna".

U priopćenju se kaže da će se na toj sjednici "sigurno" odrediti i dnevni red sjednice Vijeća SSSH, održavanje koje je predloženo za 30. rujna.

Neslužbeno se doznaje da dogovor nije postignut jer zbog nedostatna broja glasova nije prihvaćen prijedlog većine po kojem bi se Juriću kad podnese ostavku osigurala predsjednička plaća do izvanrednog kongresa, a nakon toga posao sukladno njegovim sposobnostima i potrebama Saveza.

Sindikati koji traže Jurićevu ostavku poduprli su taj prijedlog o budućem statusu sadašnjeg predsjednika, no ne bude li prihvaćen idućeg utorka, zatražit će Jurićev opoziv. Ako Predsjedništvo prihvati prijedlog, Vijeće bi prihvatilo Jurićevu ostavku i dogovorilo se o načinu vođenja Saveza do izvanrednog kongresa koji bi birao novo vodstvo, neslužbeno se doznaje iz sindikalnih krugova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po neslužbenim informacijama Jurić je pristao na ostavku ako mu se osigura posao savjetnika predsjednika s približno jednakom plaćom.

Najveća hrvatska sindikalna središnjica zapala je u krizu kad su u srpnju sindikati poljoprivrede i tekstila pokrenuli inicijativu za Jurićevim opozivom, što podupire još sedam sindikata.

Budući da je Jurić nedavno drugi put ove godine završio u bolnici zbog srčanih tegoba, oni smatraju da ne može više obavljati dužnost predsjednika i zbog zdravstvenih razloga.

(Hina) mvr mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara