SSSH: tomac najavio da će sukobe nastojati riješiti razgovorima

Zamjenik predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ivan Tomac najavio je danas da će razgovarati sa čelnicima svih sindikata udruženih u SSSH kako bi se usuglasili oko djelovanja središnjice kojoj prijeti raspad zbog sukoba oko zahtjeva za opozivom njezina predsjednika Davora Jurića.

Najveća hrvatska sindikalna središnjica našla se u krizi nakon što su u srpnju sindikati poljoprivrede i tekstila pokrenuli inicijativu za Jurićevom smjenom koju podržava još sedam sindikata.

Predsjedništvo SSSH trebalo je u ponedjeljak odrediti datum sjednice Vijeća na kojoj bi se trebalo odlučiti o zahtjevu za smjenom, no sastanak Predsjedništva nije održan jer se Jurić zbog zdravstvenih tegoba nalazi u KBC-u Zagreb.

Jurićevo zdravstveno stanje nije zadovoljavajuće, pa mu treba omogućiti miran oporavak, a probleme u središnjici riješiti na staložen način, rekao je Tomac na konferenciji za novinare.

Tomac, kojega je Jurić iz bolnice opunomoćio za zamjenika, rekao je da bi sjednica Predsjedništva mogla biti održana početkom idućega tjedna, 9. ili 10. rujna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda će malo kasniti rokovi, ali ćemo nastojati da SSSH staloženo riješi pitanje novog modela financiranja, zahtjev za Jurićevim opozivom ili, u krajnjem slučaju, sazivanja izvanrednog kongresa", kazao je Tomac.

Konferenciji su bili nazočni i predstavnici sindikata koji traže Jurićev opoziv. Zamjeraju mu da izbjegava raspravu o financijskim poteškoćama u središnjici kao i kompromiserstvo tijekom pregovora o izmjenama Zakona o radu kojima su oštećeni radnici.

"Nadamo se da postoji mogućnost za ostanak nezadovoljnih sindikata u Savezu", rekla je predsjednica Sindikata turizma i ugostiteljstva Vesna Dejanović dodavši da Jurić više ne može biti predsjednik i zbog zdravstvenih razloga.

Čelnici devet sindikata traže da se najkasnije do 15. rujna održi izvanredna sjednica Vijeća SSSH-a na kojoj bi se raspravio zahtjev za Jurićevom ostavkom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara