SSSH: Vesna Dejanović imenovana za v.d. predsjednicu, Jurić razriješen

VIJEĆE Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) danas je imenovalo Vesnu Dejanović za vršiteljicu dužnosti predsjednice te središnjice, a s dužnosti predsjednika razriješilo Davora Jurića.

Vesna Dejanović, čelnica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma, obavljat će dužnost v.d. predsjednice Saveza do izvanrednog kongresa koji će se održati 20. veljače u Zagrebu.

Dejanović je izjavila Hini da će idućih mjeseci nastojati zajedno s radnom skupinom restrukturirati SSSH i kvalitetno pripremiti kongres.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu toga trebalo bi riješiti financijske poteškoće, organizacijski i kadrovski osnažiti središnjicu i stručno je prilagoditi za efikasnije djelovanje, rekla je Dejanović.

U radnoj skupini za restrukturiranje SSSH i pripremu kongresa podjednako su zastupljeni protivnici i pobornici bivšeg predsjednika SSSH-a Davora Jurića koji je prošloga mjeseca iz zdravstvenih razloga podnio ostavku na tu dužnost.

Jurićevom ostavkom privremeno je prevladana kriza koja je prijetila raskolom u najvećoj hrvatskoj sindikalnoj središnjici nakon što je dio sindikata zatražio njegovu smjenu, optužujući ga za loše financijsko stanje i preveliku popustljivost prema Vladi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara