SSSH za smanjenje poreza na dohodak i doprinosa, ali protiv rezanja proračunskih rashoda

SAVEZ samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem priopćenju predlaže da, u slučaju uvažavanja preporuka MMF-a o vraćanju stope PDV-a na 22 posto, Vlada i Ministarstvo financija naprave prijedlog izmjena poreznog sustava kojim bi se radnicima odobrilo rasterećenje pri plaćanju poreza na dohodak i doprinose.

SSSH misli da smanjenje stope PDV-a neće uroditi realnim snižavanjem cijena u maloprodaji, budući da Vlada objektivno ne raspolaže instrumentima za osiguravanje korekcije cijena, osim moralnih apela na trgovce, koje su prirodno vođeni logikom profita.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Vlada želi djelovati na podizanju kvalitete života i standarda hrvatskih građana, porezno rasterećenje s osnova poreza na dohodak i doprinosa koje plaćaju radnici puno je konkretniji i svrsishodniji model.

SSSH se protivi svakom smanjenju proračunskih rashoda, posebno u sferi zdravstva, socijalne skrbi, te poticaja za sektore u gospodarstvu, a podržava nastavak radova i završetak svih kapitalnih investicija koje je Vlada pokrenula.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara