STA: Na hrvatskoj granici zadržani Jorasovi gosti

HRVATSKA je policija, zbog odbijanja da pokažu dokumente, u srijedu popodne na graničnom prijelazu Dragonja zadržala više slovenskih državljana koji su se vraćali iz posjeta kontroverznom Jožku Jorasu iz Mlina u općini Buje.

Među njima su bili i zastupnici Slovenske pučke stranke (SLS) u parlamentu Janez Podobnik i Ivan Božič, a slovenski mediji javljaju u srijedu da je riječ o teškom incidentu.

U izjavi za javnost o tom događaju SLS je uz ostalo navela da od slovenskog Ministarstva unutarnjih poslova očekuju reakciju i zaštitu slovenskih državljana.

"Hrvatska je policija oko 16.25 sati na slovenskom teritoriju južno od Dragonje zadržala zastupnike SLS-a Janeza Podobnika i Ivana Božiča koji su posadili lipu u Jorasovu dvorištu", navela je Slovenska pučka stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komercijalna televizijska postaja POP-TV javila je da je u guranju s hrvatskom policijom Podobnik ozlijeđen. Službenih reakcija za sada nema.

Slovenska pučka stranka istaknula je Jožka Jorasa, koji ne priznaje hrvatski suverenitet južno od Dragonje, kao svog kandidata na parlamentarnim izborima koji se održavaju za desetak dana. SLS kritizira slovensku vladu da se oglušuje na pozive da zaštiti Jorasa- "borca za južnu granicu".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara