Stambena zgrada na Manhattanu u eksploziji plina sravnjena sa zemljom

Stambena zgrada na Manhattanu u eksploziji plina sravnjena sa zemljom

U SAMOM srcu New Yorka, na Manhattanu, došlo je do kolapsa nakon što je u jednoj stambenoj zgradi došlo do eksplozije, uslijed koje se zgrada srušila.

Prema posljednjim informacijama jedna je osoba teže ozlijeđena, radi se o liječniku Nicholasu Barthi koji je i vlasnik zgrade, a 10 je osoba lakše ozlijeđeno - od toga 5 vatrogasaca koji su došli gasiti požar i spašavati preživjele.

Stanarka susjedne zgrade kazala kako je vidjela dvije osobe oblivene krvlju kako izlaze iz zgrade netom nakon eksplozije. Drugi očevidac kazao je da je vidio tri žene kako također oblivene krvlje bježe iz zgrade.

Policija je blokirala sve prilaze kako bi omogućila spasilačkim ekipama da traže preživjele, a vozilima prve pomoći da odvoze ranjenike.

Za zgradu se zna da se u njoj nalaze dvije liječničke ordinacije i frizerski salon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow kazao je za CNN kako prema zasad raspoloživim informacijama eksplozija nije djelo terorista.

Šef njujorških vatrogasaca Nicholas Scopetta kazao je kako se čini prema prvim informacijama da je uzrok ekplozije plin. Nedugo prije same eksplozije je u susjednu zgradu poslana ekipa za održavanje, nakon što su se stanari požalili na snažan miris plina.

Scorpetta vjeruje da je "moguće" da je eksplozija bila posljedica pokušaja samoubojstva, odnosno da je jedan od liječnika u zgradi namjerno pustio plin kako bi se ugušio.

Voditelj planetarno popularnog talk-showa na CNN-u Larry King u trenutku eksplozije nalazio se u obližnjem hotelu, te je kazao kako nikad nije čuo takav zvuk, te da je osjetio nešto kao potres u trenutku eksplozije.

Zgrada se inače nalazi u jednom od najelitnijih četvrti New Yorka, gdje prema podacima iz 2000. godine prosječna cijena stana iznosi 1 milijun američkih dolara.

A.H./D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara