STANARI JAGIĆEVE PETICIJOM TRAŽE NATRAG "SVOJE" PARKIRALIŠTE

Stanari Jagićeve ulice danas su organizirali potpisivanje peticije nezadovoljni što će, nakon rekonstrukcije te prometnice, ostati bez parkirališnih mjesta na pločniku u tamošnjem drvoredu. L

Rekonstrukcijom je predviđeno ograditi drveće i posaditi travu između stabala čime bi stanari Jagićeve ostali bez 65 parkirališnih mjesta na kojima, kako navode, parkiraju već 50 godina.

U otvorenom pismu pozivaju i gradonačelnicu Vlastu Pavić da ih podrži i da, dok se još može, spriječi ukidanje parkirališta.

Gradonačelnica Pavić priopćenjem je odgovorila na njihov apel vezan uz usklađivanje potrebe za očuvanjem zelenila i stanovnika za parkiranje vozila te izvijestila da je "poduzela sve potrebne aktivnosti kako bi se pronašlo rješenje na zadovoljstvo građana".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanari nisu zadovoljni ni rasvjetom i traže niže rasvjetne stupove, jer su postojeći previsoki i svijetle iznad krošnji,a pločnik je neosvijetljen.

Uz to, traže i pomoć Grada u popravku pročelja i ulaznih vrata zgrada, jer su u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture upravo micanje parkirališnih mjesta objasnili time što su zgrade u Jagićevoj ulici spomenici kulture.

Iz Gradskog ureda za izgradnju Grada su prilikom obilaska gradilišta u Jagićevoj naglasili da u toj ulici nikad nije postojalo "službeno" parkiralište. Stanarima Jagićeve ulice i ostalima na dijelu Ulice Republike Austrije moguće je osigurati novo parkiralište između Talovčeve i Hanuševe ulice čija bi gradnja počela čim se riješe imovinsko-pravni odnosi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara