stanimirović: uskrativši dvostruko pravo glasa, koalicija nanijela štetu i sebi

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović ocijenio je danas u Vukovaru kako je "vladajuća koalicija odbijanjem zahtjeva manjina za dvostrukim pravom glasa osim manjinama političku štetu nanijela i sebi, jer bi joj to pravo, drži on, donijelo još 34 mandata.

U izjavi Stanimirović je istaknuo kako bi, "da je imala političkog sluha, koalicija lijevog centra sebi mogla osigurati još gotovo 200 tisuća manjinskih glasova što bi joj možda donijelo još tri do četiri mandata".

Da je dopušteno pravo na dvostruki glas, manjine bi osim etničkoj listi u najvećem broju drugi glas dale nekoj od lijevih stranaka u današnjoj koaliciji, objasnio je. SDSS izlazi na izbore na manjinskoj listi i vjerujem da ćemo osvojiti dva mandata, a za treći ćemo se žestoko boriti, istaknuo je i pozvao sve Srbe, poglavito u gradovima, da se jasno odrede kao pripadnici srpske zajednice, da uzmu listiće s manjinskim kandidatima i glasuju za SDSS "kao najjaču srpsku političku stranku u Hrvatskoj".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući "činjenicu da je od svih sadašnjih manjinskih predstavnika u Saboru samo Milan Đukić bio protiv prava na dvostruki glas, Stanimirović je dodao da se Đukić ponaša u skladu sa stajalištima oporbe, t.j. hrvatske političke desnice". "Đukić se ponaša samo onako kako mu je naređeno", ocijenio je predsjednik SDSS-a Stanimirović.

(Hina) žd vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara