STANJE VODOSTAJA U 14 SATI

U Županiji osječkobaranjskoj za slivno područje rijeka KarašicaVučica, vezano uz visinu vodostaja rijeke Karašice na mjerodavnom vodomjeru Kapelna od 451 cm, jutros u 9 sati uspostavljene su mjere izvanredne obrane od poplava, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

U 13 sati, vezano uz visinu vodostaja rijeke Kupe od 582 cm na vodomjeru u Jamničkoj Kiselici, uspostavljene su mjere redovne obrane od poplava za područje Petrinje, Lekenika i Gline.

U 13 sati, vezano uz visinu vodostaja od 402 cm na vodomjeru Poljanski Lug, uspostavljene su mjere izvanredne obrane od poplava u Zagrebačkoj županiji za područje Vrbovca.

Rijeka Sava od jutros se prelijeva preko starog nasipa na potezu od sela Štitara prema Županji i trenutno plavi nekoliko tisuća hektara obradive zemlje. Oko podneva Sava se izlila pod nove nasipe. U 14 sati, vezano uz visinu vodostaja Save od 952 cm na vodomjeru u Županji, uspostavljene su mjere izvanredne obrane od poplava u Županiji vukovarsko-srijemskoj za područja: Drenovci, Gunja, Bošnjaci, Županja i Babina Greda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakih podzemnih voda, neodržavanja kanalske mreže te nemogućnosti primanja oborina, velike površine obrađene zemlje uz nasip Save u Županiji vukovarsko-srijemskoj su poplavljene.

Zbog porasta rijeke Save porastao je i vodostaj rijeke Bosut, Berave, Spačve, Studve i ostalih manjih pritoka rijeke Bosut. Pontonski most na rijeci Bosut između Privlake i Starih Jankovaca je potopljen i do daljnjeg nije u prometnoj uporabi. Tijekom proteklih dana, od 5. do 14. travnja Meteorološka postaja Gradište izmjerila je ukupnu količinu padalina od 140 litara na četvorni metar.

(Hina) pp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara