Stanovnici Karlovačke županije bijesni na Rome koji divljaju po cestama

Stanovnici Karlovačke županije bijesni na Rome koji divljaju po cestama

NA OBJEKTU nasuprot kapele u Draganiću nedaleko od mjesta na kojem je Marijan Amić automobilom usmrtio Philippa Domladovca i Krešu Markešića osvanuo je natpis "Smrt Ciganu".

Amić je pokušao preticati kolonu na mjestu na kojem to nije dozvoljeno, te je udario u moped na kojem su se vozila dva mladića i na mjestu ih usmrtio. Mladići su vozili neregistrirani moped, nisu imali vozačke dozvole, a nisu nosili ni kacige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Draganića upozoravaju da je to cesta na kojoj vozači često voze prebrzo, a posebno to rade lokalni Romi, javlja novinska agencija EPEHA. 24-godišnji je Rom tako u svibnju usmrtio 43-godišnju biciklisticu koju je udario automobilom nakon što su mu, kako tvrdi, popustile kočnice. Mještani su zbog toga organizirali prosvjed i paljenjem lampiona zaustavili promet kako bi upozorili na divlju vožnju Roma. Ksenofobični ispadi protiv Roma u Karlovačkoj su županiji u posljednje vrijeme zbog divljanja na cesti postali sve češći, a najgori se dogodio kad je nedavno došlo do fizičkog obračuna nakon što je mladi Rom u predgrađu Sarajevac automobilom pokupio pet mladića koji su završili u bolnici s teškim ozljedama.

J.C.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara