Stanovnici karlovačkog Dubovca pred podizanjem kolektivne tužbe protiv Karlovačke pivovare

STANOVNICI Dubovca, karlovačkog naselja u kojemu je živio i nedavno preminuli Zdravko Martinović, odlučili su podići kolektivnu tužbu protiv Karlovačke pivovare zbog navodnog višegodišnjeg ispuštanja otrovnih tvari u okoliš.

Dubovčani, naime, tvrde kako im je time ozbiljno narušeno zdravlje. Informaciju o mogućoj kolektivnoj tužbi u razgovoru za Index potvrdila je i odvjetnica obitelji Martinović u slučaju Karlovačke pivovare, Sanja Ormuž iz odvjetničkog ureda Nobilo, iako, kaže još uvijek ništa nije službeno dogovoreno: "Ljudi su nam se javljali u vezi tužbe, no do konačnog dogovora još uvijek nije došlo, tako da o tome trenutno ne mogu ništa više reći".

Pritužbe s kojima se stanovnici Dubovca javljaju navodno su uglavnom zdravstveni problemi kojima su izloženi, a za koje sumnjaju da su njihovim uzrokom upravo zagađenja iz Pivovare, zatim uginuli ljubimci, smrad koji je dolazio iz kruga Pivovare i slično.

Sedam stanovnika Dubovca u veljači se ove godine, podsjećamo, u karlovačku Opću bolnicu prijavilo sa simptomima trovanja amonijakom. Nakon incidenta sa Zdravkom Martinovićem, isti su se u bolnicu prijavili sa simptomima poput glavobolje, mučnine i otežanog disanja, pri čemu im je u krvi detektiran amonijak.

O samom zastupanju obitelji Martinović u slučaju smrti njihova člana, Zdravka Martinovića, koji je preminuo 19. ožujka na Odjelu intenzivne njege bolnice u Karlovcu, Ormuž nije željela pretjerano govoriti. O nagodbi obitelji preminulog Martinovića s Karlovačkom pivovarom koju je ranije najavila, Ormuž također nije željela komentirati, kazavši samo kako ista još uvijek nije zatražena.

Podsjećamo, obdukcija nad Zdravkom Martinovićem koju su proveli stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, pokazala je da je isti preminuo od posljedica nasilnog gušenja do kojeg je "najvjerojatnije došlo udisanjem ugljičnog dioksida".

B.S.
Foto:Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara