Starigrad: O seoskom turizmu podno Velebita

Državni tajnik za turizam u Ministarstvu mora, turizma, razvitka i prometa Zdenko Mičić za današnjeg je posjeta starigradskom području podno Velebita kazao kako je cilj posjeta izaslanstva Ministarstva poticanje razvoja seoskog turizma.

Ravnatelj Nacionalnog parka "Paklenice" Zoran Šikić izvijestio je Mičića o planovima da taj park ove godine posjeti 150 do 200 tisuća posjetitelja, a razgovarali su i o projektima koje na Starigrad-pakleničkoj rivijeri podupire Ministarstvo. Jedan od njih je i "Pod stoljetnim krovovima", u sklopu kojeg je Uprava Parka kupila staru kuću u zaseoku Marasovićima. Tu kuću kani otvoriti za sljedeću sezonu kao etnokuću na samu ulazu u Nacionalni park, kako bi posjetiteljima dočarala negdašnji način života ljudi Podvelebitja.

Sličnu obnoviteljskom projektu prionuo je i poduzetnik Marin Marasović koji u zaseoku Škiljićima obnavlja tri stare kamene kuće s 13 postelja, a od susjeda kani otkupiti još nekoliko takvih kuća kako bi broj postelja povećao na 40. U taj projekt uložit će oko 200 tisuća eura, rečeno je za posjeta državnog tajnika za turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu posjeta Starigradu Mičić je obišao i kamp Vrata Velebita u Ljubotiću kod Starigrada na 300 metara nadmorske visine, u obnovu kojeg je Ministarstvo također uložilo novac.

Državni tajnik susreo se danas u Starigradu i s predstavnicima vlasnika malih hotela te saslušao što misle o razvoju malog hotelijerstva, zauzevši se za brži razvoj seoskog turizma i hotelijerskog poduzetništva.

(Hina) xima ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara