Starija Pinochetova kći uhićena u Washingtonu

Lucia, starija kći bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta, uhićena je u srijedu u zračnoj luci u Washingtonu prema optužnici podignutoj u Čileu kojom se obitelj Pinochet tereti za utaju poreza, objavio je glasnogovornik čileanske vlade Osvaldo Puccio.

Prema međunarodnim agencijama i čileanskim medijima Lucia, jedna od petero članova obitelji Pinochet optuženih za utaju poreza, bila je u Argentini kamo je otputovala dan prije naloga za uhićenje.

Policija je iz toga zaključila da je njezin odlazak iz zemlje bio regularan, jer u to vrijeme nije bio izdan nalog za uhićenje.

Sudac Carlos Cerda izdao je u ponedjeljak nalog za uhićenje Lucie, njezine majke i trojice njezine braće zbog utaje novca, a Prizivni sud u Santiagu u utorak ih je pustio na slobodu uz jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako prenosi BBC Mundo na španjolskom jeziku, prema izračunima čileanskog nadležnog suda, obitelj Pinochet duguje poreznim službama svotu od 2 milijuna američkih dolara.

Jedan od sinova je u utorak novinarima, po izlasku iz zatvora, kazao da obitelj nije kriva po optužbama koje je terete.

Aktualno se protiv bivšeg diktatora Pinocheta vodi postupak zbog utaje poreza i kršenja ljudskih prava tijekom njegove vladavine.

(Hina) xrt ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara