Steiner: ANA je teroristička organizacija

CIVILNI upravitelj UN-a na Kosovu Michael Steiner proglasio je danas takozvanu "Albansku nacionalnu armiju" (ANA) terorističkom organizacijom i upozorio da je članstvo ili bilo kakva djelatnost u s vezi s njom kažnjivo kazneno djelo.

U administrativnoj uredbi Steiner je naveo kako je tu uredbu donio "imajući u vidu da je Albanska nacionalna armija (ANA) preuzela odgovornost za teroristički čin miniranja željezničkog mosta" 12. travnja u Lozištu, u općini Zvečan. Cilj te akcije je bilo ubojstvo "većeg broja nevinih civila" i uništenje javne imovine, objavio je UNMIK.

Albanska nacionalna armija, navodi Steiner, ima publikacije i drugi propagandni materijal, uključujući internet stranicu, koji "jasno ukazuju da ona želi ostvariti svoje ciljeve nasiljem i uporabom sile".

Inače, Steiner je danas, zajedno sa zapovjednikom KFOR-a generalom Fabiom Minijem, poslao pismo predsjedniku Skupštine Kosova Nexhatu Daciju od kojeg su zahtijevali da ta institucija bez oklijevanja teroristički čin u Zvečanu uperen protiv građana Kosova.

Daci je na današnjoj sjednici Skupštine pročitao ovaj zahtjev, ali je rekao da su kosovski parlamentarci kao građani Kosova protiv takvih postupaka, stoga nema nikakvog razloga da o tome otvara posebna rasprava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara