Stepinčevo u Zagrebu, Krašiću i Muenchenu

Na blagdan blaženoga Alojzija Stepinca Stepinčevo, 10. veljače, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će navečer euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, izvijestio je danas Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Uoči proslave blagdana u zagrebačkoj katedrali bit će održana trodnevnica od 7. do 9. veljače, u sklopu koje se, osim krunice, priprema i svakodnevno slavljene euharistije. Tako će 7. veljače misno slavlje predvoditi generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije prelat Vladimir Stanković, 8 veljače zagrebački pomoćni biskup Vlado Košić, a 9. veljače zagrebački pomoćni biskup Josip Mrzljak.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca bit će proslavljen i u Krašiću, njegovoj rodnoj župi i mjestu gdje je umro. Središnje misno slavlje u krašićkoj župnoj crkvi predvodit će zadarski nadbiskup Ivan Prenđa u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupom Josipom Mrzljakom i svećenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Muenchenu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje 12. veljače u crkvi sv. Pavla.

Nakon mise u dvorištu Katoličke misije Bozanić će blagosloviti kip bl. Alojzija Stepinca.

(Hina) pp,xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara