Steve Fossett želio se ubiti?

Steve Fossett želio se ubiti?

AMERIČKI pisac, blizak Fossettov prijatelj i koautor Fossettovih memoara Will Hasley izjavio je kako je avanturist zapravo želio umrijeti.

Hasley tvrdi da je ideja o smrti često bila u Fossettovoj podsvijesti, te da se njegov avion nije slučajno zabio u planinu. Fossett je, tvrdi Hasley, bio vrlo zabrinut i nervozan zbog financijskih problema te zbog problema u braku zbog čega je izgubio volju za životom.

Fossett nestao prije godinu dana

Podsjetimo, prije nekoliko je dana u šumama Kalifornije, nedaleko od granice sa saveznom državom Nevadom, pored grada Mammoth Lakes, pronađena olupina Bellanca Super Decathlon zrakoplova, koji je bio u vlasništvu nestalog milijunaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dan ranije, nedaleko od olupine, vlasnik lokalnog dućana sa skijaškom opremom, koji je planinario blizu svog doma na jezerima Mammoth, pronašao je dvije kartice s Fossettovim imenom, koje je izdala Federalna zrakoplovna agencija (FAA). Osim kartica, pronašao je i manju količinu novca te prsluk.

Steve Fossett je nestao 3. rujna prošle godine, nakon što je jednomotornim akrobatskim zrakoplovom poletio s privatnog uzletišta na ranču Flying M, kraj Yeringtona u Nevadi.

H.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara