Steže se obruč: Trgovački sud postavio upravitelja u tvrtku Dalta!

Steže se obruč: Trgovački sud postavio upravitelja u tvrtku Dalta!

Foto:Index

KAKO DOZNAJE Index, Trgovački sud u Zagrebu, odredio je u tvrtki Dalta d.d. Matu Balenovića kao upravitelja po službenoj dužnosti a mandat mu traje četiri mjeseca. On bi trebao pripremiti što prije glavnu Skupštinu društva na kojoj bi trebala biti izabran novi Nadzorni odbor, a na toj Skupštini morao bi se napokon pojaviti i "pravi" vlasnik.

> Policija na tragu zajedničkih poslova Ninoslava Pavića, Miroslava Kutle i Ivice Todorića

> Isplivali dokumenti: Kako su povezani Pavić, Todorić, Kutle i Podravka?

Podsjetimo, Index je objavio u veljači ove godine kako je novinski tajkun Ninoslav Pavić za 33,62 milijuna kuna kupio tvrtku Dalta koja je bila u sastavu Globus grupe Miroslava Kutle. Kupovina Dalte, koja je imala svega 120 tisuća kuna temeljnog kapitala, realizirala se nakon što je Ivica Todorić od Pavića kupio tek osnovanu tvrtku mStart telekomunikacije koja je bila dijelom tvrtke Com.Com i to za vrtoglavih 43,65 milijuna kuna. Prodaja mStarta predstavljala je za tu godinu 96,2 posto svih prihoda tvrtke Com.Com, a bez Todorićeve kupovine ne bi bila moguća ni kupovina Dalte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U međuvremenu otkriveno je kako iza propasti Kamenskog stoji Miroslav Kutle, ali i Ninoslav Pavić upravo preko Dalte.

No, problem je bio u tome što se cijelo vrijeme krilo tko zapravo upravlja Daltom. Naime, skupština Društva održana je 16. lipnja 2008. godine, a tada je kao vlasnik predstavljen Antu Crlenjak, a ne Pavić iako je svega deset dana prije potpisan kupoprodajni ugovor. Prema tom posljednjem zapisniku Crljenjak se vodio kao stopostotni vlasnik. Od tada u Dalti nije mijenjano ništa pa su u međuvremenu Nadzornom odboru istekli mandati.

Dok se "čačkalo", nisu dirali

"Uvidom u javnu objavu upisa utvrđeno je da je članovima nadzornog odbora Lidiji Matasić i Damiru Lihtariću istekao četverogodišnji mandat na koji su imenovani", stoji u odluci Trgovačkog suda koji je imenovao prinudnog upravitelja.

Balenović je inače stečajni upravitelj, a njegova dužnost bit će i sazivanje Skupštine te imenovanje novih ljudi tvrtke.

Policijska istraga oko poslovanja Dalte kao i istraga DORH-a o drugim poslovima Ninoslava Pavića i dalje traje. Pretpostavlja se da se u Daltu nije "diralo" upravo u straju od policijske istrage te se nisu mijenali odnosi u tvrtki unatoč javno objavljenim dokumentima o kupoprodaji. No, odugovlačenje je trajalo predugo pa je na kraju prekoračen zakonski rok.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara