Štićenici koji budu kršili zabranu pušenja mogu biti izbačeni iz staračkih domova

MILAN BANDIĆ danas se sastao s ravnateljima 11 zagrebačkih domova umirovljenika, te je donesena odluka kako će se mjere sigurnosti u domovima pooštriti zbog požara u kojem je poginula 77-godišnja štićenica.

U domove će se tako uvesti stroga zabrana pušenja, koje će biti dozvoljeno samo u za to predviđenim prostorijama, a zaposlenici domova redovito će provjeravati da li se štićenici te zabrane drže. Nepridržavanje odredbe o zabrani pušenja strogo će se kažnjavati pa će neki tako možda biti i izbačeni iz doma, tvrdi gradski pročelnik za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar.

U svim će domovima biti obavljena provjera sigurnosnih i vatrodojavnih sustava, te će se isti ugraditi u stacionare i slične prostorije. No, nove će sigurnosne mjere biti teško provoditi sa ovim brojem zaposlenika pa je Šostar tako apelirao na štićenike doma da kontroliraju svoju potrebu za cigaretama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će se ravnatelji domova sastati s predstavnicima Gradskog poglavarstva i tada će biti utvrđene kazne za štićenike doma koji prekrše zabranu pušenja.

J.C.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara