Stigla ih kazna: Torcidašima za bacanje eksploziva na Poljudu 10 mjeseci zatvora

Foto: Duje Klarić / Cropix

IVAN OREČ i Stipe Brčić, torcidaši koji su 30. listopada prošle godine bacili vojni eksploziv trotil na tartan stazu poljudskog stadiona tijekom 60. minute utakmice Hajduka i Hrvatskog dragovoljca osuđeni su nepravomoćno na deset mjeseci zatvora zbog kaznenog djela opće opasne radnje. 

Rasprsla se stakla, zaštitari oglušili

Oreč je dobio četiri mjeseca zatvora. Bacio je eksploziv koji se nije aktivirao. Brčić je, pak, kažnjen sa šest mjeseci zatvora. Oba njegova eksploziva su "pukla", od detonacije su se rasprsla stakla na poslovnim prostorima, a nekoliko zaštitara oglušilo je od eksplozije.

Torcidaše sa zadarskog područja policija je pronašla desetak dana nakon divljanja na poljudskom stadionu. Odali su ih DNA tragovi koje su ostavili na trotilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oreč je brzo pušten iz pritvora, dok je Brčić ostao iza brave sve do okončanja postupka. Sad su obojica na slobodi.

Brzo i efikasno

Eksplozija trotila na Poljudu izazvala je veliku uzbunu. Vrh MUP-a naložio je promptnu istragu i pronalazak počinitelja. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u rekordna je dva tjedna podiglo optužnicu, a i sud je svoj posao dio posla odradio u primjerenom roku.

Žurna reakcija pravne države bila je nužna, jer šef UEFA-e Platini spriječi izbacivanjem hrvatskih momčadi iz natjecanja ukoliko se huliganizam na domaćim stadionima ne obuzda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara