Stigla nova poruka Osame bin Ladena u kojoj poziva na borbu za palestinski teritorij

AUDIO poruka, postavljena na internetskoj stranici kojom se Al-Qaeda često oglašava, a za koju se vjeruje da stiže od samog Osame Bin Ladena, poziva muslimane da nastave s borbom protiv Izraelaca, kojima se "ne smije prepustiti ni pedalj Palestine".

Organizacija SITE iz Washingtona, koja prati aktivnosti vezane uz terorizam, najavljivala je tu poruku za iduća tri dana, no Bin Laden je očito odlučio objaviti prije roka koji si je sam zadao.

Poruka, najavljena još prije na različitim islamističkim portalima, usmjerena je "narodima Zapada" pod nazivom "Uzroci sukoba na 60. obljetnicu uspostave okupacije države Izrael". Stigla je i u vrijeme završetka posjeta američkog predsjednika Busha Izraelu.

To je ujedno i prva poruka, nakon one od 20. ožujka, u kojoj Bin Laden prijeti Europskoj Uniji zbog karikatura proroka Muhameda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog raznih spekulacija o Bin Ladenovoj smrti kreće se s potvrdom autentičnosti te snimke u trajanju od devet minuta.

No, zasad još nije poznato je li al-Qaida osnovala svoj ogranak na područjima pod palestinskom upravom, iako je palestinsko pitanje jedno od glavnih opravdanja al-Qaide za vođenje terorističke kampanje protiv SAD i Zapada.

A.P.
Foto : AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara