Stigla prosvjetna inspekcija: Učenici trećeg razreda splitske škole prekinuli bojkot nastave

Stigla prosvjetna inspekcija: Učenici trećeg razreda splitske škole prekinuli bojkot nastave

Foto: FAH

PREDSTAVICA prosvjetne inspekcije bila je u srijedu u splitskoj Osnovnoj školi "Plokite" i provjeravala dokumentaciju, a svih 19 učenika 3. c došlo je na nastavu nakon dvodnevnog bojkota kojim su njihovi roditelji izražavali nezadovoljstvo jer u stalni radni odnos nije primljena učiteljica koja je taj razred vodila u prvom polugodištu, nego druga kandidatkinja.

"Prosvjetna inspektorica danas je provela nekoliko sati u našoj školi i mi smo joj na uvid dali sve dokumente i zapisnike koje je od nas zatražila", rekao je za Hinu ravnatelj splitske Osnovne škole "Plokite" Mate Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima, učenici 3. c razreda koji su bojkotirali nastavu u srijedu poslijepodne došli su na redovitu nastavu.

Predstavnik roditelja učenika 3. c Jurica Topić rekao je da su poslali djecu u školu i time pokazali dobru volju, ali da su i dalje smo nezadovoljni jer je Školski odbor za stalni posao izabrao drugu kandidatkinju, a ne učiteljicu Anu Domazet, s kojom su bili zadovoljni.
 
Nas Školski odbor, mimo pedagoških pravila, nije pitao za mišljenje o tom zapošljavanju te smatramo da bi trebao dati ostavku", rekao je za Hinu Topić. On smatra kako današnji posjet prosvjetne inspektorice Osnovnoj školi "Plokite" neće dati nikakve rezultate jer je, po njegovu mišljenju, tu riječ "samo o formalnosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara