Štimac je Srnu u Ukrajinu prodao uz pomoć Petrača?

POLICIJA već više od dvije godine istražuje eventualne nezakonitosti u transferu Darija Srne i Stipe Pletikose u ukrajinski Šahtar, no do danas nisu otkriveni nikakvi konkretni dokazi.

No, zna se, piše Slobodna Dalmacija, koliko je predsjednik Šahtara platio igrače - 3,5 milijuna eura, te da je u Hajduk je sjela polovina te svote.

Drugo dio svote, navodno je sjeo na jedan privatni račun u Austriji i to onaj Novice Petrača, piše "Slobodna" dodajući kako je i sam Štimac o Petraču govorio kao o posredniku pri transferu, iako nikada nije potpisan ugovor s Petračem oko menadžerskih poslova.

Petrač je u transferu navodno sudjelovao jer je studirao s jednim od sinova predsjednika ukrajinskog Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ako ugovor ne postoji, riječ je o klasičnom hrvatskom nezakonitu posredovanju u prodaji igrača o kojem i dalje nitko, čak niti nakon krvava obračuna u kojem je likvidiran Dino Pokrovac, u svoje vrijeme alfa i omega crnih nogometnih transfera, ne vodi računa, tvrdi se u Slobodnoj Dalmaciji.

Srna i Pletikosa dali su alibi Petraču tvrdeći kako je novac na Petračevu računu u Austriji zapravo njihov, jer tada nisu imali osobne račune.

Zanimljivo je i da je Štimca i Petrača navodno spojio Ante Gotovina.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara