Štimac najavio tužbu protiv Bokšića

NA OPĆINSKOM sudu u Splitu danas je nastavljena glavna rasprava u postupku u kojem je Igora Štimca i njegova brata Damira tužio Alen Bokšić zbog "neriješenih tražbina na račun ulaganja u osnivanje kladionice Sport Tip i razmjerna udjela u dobiti".

Na današnjem su ročištu ispitani Štimac i Bokšić koji od njega i njegova brata traži solidarnu isplatu gotovo milijun i pol kuna, zajedno sa zakonskim zateznim kamatama te razmjerni udio u dobiti do stečaja, također s kamatama.

Štimac je pred sudom danas izjavio kako je sve obveze prema Bokšiću ispunio premda nikada nisu potpisali ugovor, što, kako je rekao, nije dovodilo u pitanje Bokšićevo ulaganje.

Najavio je kako će i sam tužiti Bokšića i zatražiti odštetu od pola milijuna eura.

Bokšić je ostao pri svojim dosadašnjim izjavama.

Poslovna suradnja dvojice poznatih nogometaša počela je 2000. Bokšić je ulaganjem milijun tadašnjih njemačkih maraka, bez ugovora, stekao udio u društvu Sport tip, koje je godinu dana prije osnovao Štimac zajedno s Ivanom Brkićem. Tada je dogovoreno i da Bokšić stječe pravo na 20 posto dobiti. Godine 2004. suradnja je prekinuta i dogovoreno je da se Bokšiću isplati njegovo ulaganje, 2,4 milijuna kuna (500 tisuća eura), no, kako tvrdi, isplaćen mu je tek dio, odnosno 953 tisuće kuna, nakon čega je uložio tužbu.

U odvojenu postupku Štimca je tužio i Aljoša Asanović koji potražuje 100 tisuća eura, jer je uplatom 200 tisuća maraka stekao udio u Sport tipu i pravo na četiri posto dobiti, što mu nikad nije isplaćeno.

Obojica su podnijela i kaznenu prijavu protiv Štimca zbog prijevare u poslovanju Sport tipa.

No tu nije kraj prijavama protiv Štimca. Kako je potvrđeno u Državnom odvjetništvu, najnoviju kaznenu prijavu protiv njega podnijeli su Bokšić i Slaven Bilić i to, također, zbog prijevare, a riječ je o zajedničkom ulaganju u nogometni klub Hajduk 2001. Tada su njih trojica i Asanović, kako bi pomogli Hajduku, uložili vlastit novac koji je, u pretpostavljanoj pretvorbi nogometnoga kluba, trebao postati dioničarski udio. U Državnom se odvjetništvu doznaje kako se ta prijava obrađuje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara