Što je Bajić u srijedu navečer radio kod Jadranke Kosor?

Što je Bajić u srijedu navečer radio kod Jadranke Kosor?

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

MLADEN BAJIĆ, glavni državni odvjetnik, u srijedu navečer bio je u Banskim dvorima na tajnom sastanku s Jadrankom Kosor, tvrdi izvor Indexa. Nekoliko minuta nakon 19 sati Bajić je viđen kako iz Vlade izlazi kroz stražnji izlaz, čime je izbjegao novinare koji redovito dežuraju na Markovu trgu.

Bajić je Vladu napustio sam, a pod rukom je nosio tek jedan fascikl, tvrdi naš izvor koji je vidio glavnog državnog odvjetnika kako napušta zgradu Vlade. Tijekom dana pokušali smo od Bajića, njegove glasnogovornice Martine Mihordin, te glasnogovornika Vlade Mladena Pavića dobiti odgovor na pitanje što je Bajić radio u Vladi večer prije nego je Kosor priznala da je HDZ pod istragom. No, na naše pozive nisu se javljali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vladimir Gredelj, pravni zastupnik HDZ-a, prije samo nekoliko dana tvrdio je da HDZ neće zbog crnih fondova završiti na optuženičkoj klupi. Uvjeravao nas je da je takvu informaciju dobio upravo od glavnog državnog odvjetnika. No, samo dan nakon sastanka s Bajićem Jadranka Kosor sazvala je konferenciju za novinare na kojoj je obavijestila javnost da je HDZ ipak pod istragom. Komentar smo tijekom dana pokušavali dobiti i od Gredelja, ali ni HDZ-ov odvjetnik nije se javljao na mobitel.

Logično se nameće zaključak da je Bajić došao u Vladu upravo kako bi obavijestio Kosoricu da je HDZ pod istragom. Prema neslužbenim informacijama, DORH će za crne fondove teretiti Ivana Jarnjaka, Ratka Mačeka i još 20-ak osoba koje su bile uključene u aferu Fimi-media. Premijerka Kosor nije na listi osumnjičenih iako je HDZ navodno i njenu predsjedničku kampanju 2005. godine financirao prljavim novcem.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da će DORH u naredna dva tjedna, koliko je zakonski rok za donošenje odluke u ovoj istrazi, odbaciti optužbe protiv HDZ-a. No, to se trenutno ne čini izglednim. Anto Nobilo, odvjetnik koji zastupa Damira Polančeca, uvjeren je da će idućih dana biti podignuta optužnica, nakon čega će vjerojatno doći i do zamrzavanja bankovnih računa vladajuće stranke. Procjenjuje se da je HDZ preko crnih fondova oštetio državu za 30-ak milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara