Što je provalnik tražio u uredu gradonačelnice Dubrovnika?

ZASAD nepoznati provalnik ušao je urede Gradskog poglavarstva u Dubrovniku, a kriminalistička  policija još uvijek provodi istragu o ovom slučaju. Službena informacija iz ureda načelnika PU Dubrovačko-neretvanske Ivana Kukrike kaže kako je prema dosadašnjim saznanjima provaljeno na stražnji ulaz, a kalkulira se kako nije počinjena veća materijalna šteta.

Očevid još uvijek traje pa je nemoguće dobiti informaciju u koje je urede provaljeno, no budući da je jutros kriminalistička policija zatvorila za javnost dio kata gdje se nalazi ured gradonačelnice Dubravke Šuice, pretpostavlja se da je provalnik bio u njenom uredu. Ne zna se je provalnik u uredima Gradskog poglavarstva tražio dokumentaciju ili novac.

Zanimljivo je kako je prije gotovo točno dvije godine provaljeno u obiteljsku kuću Dubravke Šuice pod nikad razjašnjenim okolnostima. Naime, provala se dogodila u vrijeme kada su POA i MUP čuvali gradonačelnicu Dubrovnika, radi prijetnji koje je dobila nekoliko tjedana ranije. Dubrovnik je tada brujao o provalniku koji je uspio počiniti kazneno djelo ispred nosa tajnim agentima i policiji. Nikad iz policije nije izašla službena informacija o ukradenim stvarima ili eventualno o nestaloj dokumentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnikom danas kruži teorija kako su ta dva događaja povezana. Dubravka Šuica, osim što je gradonačelnica Dubrovnika u drugom mandatu, također je i saborska zastupnica. Ovih dana ponovno se našla u vrtlogu financijske afere, kada su izašli novi detalji vezani uz izgradnju dubrovačke garaže.  

I.Ć.
Foto: dubravka-suica.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara