Stock o javnoj televiziji: Država ne smije biti arbitar

MODEL javne televizije koji se pokazao uspješnim u Europi jest onaj u kojem država nije arbitar i u kojem se ne miješa u nadležnost uprave, izjavio je u petak u Zagrebu glavni tajnik Europske unije za radiodifuziju (EBU) Jean Stock.

Francuski novinar s dugogodišnjim iskustvom, koji je za glavnog tajnika EBU-a imenovan polovicom prošle godine, boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, gdje se sastao s premijerom Ivicom Račanom, ministrom kulture Anutnom Vujićem i vodstvom Hrvatske radio televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan na završnoj konferenciji za novinare da prokomentira prijedlog novoga zakona o HRT-u, Stock je rekao da on o tome ne može davati savjete, nego samo prenijeti iskustva koja su se pokazala uspješnima u Europi, gdje dobro koegzistiraju privatne i javne televizije.

´Model je vrlo jednostavan; jedna osoba mora biti na čelu javne televizije, ali ona mora imati, s jedne strane, potpunu neovisnost u odlučivanju i biranju svojih suradnike, i s druge strane, mora preuzeti punu odgovornost´, rekao je Stock.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara