Štokiću i Perožiću ponovno produljen pritvor

IZVANRASPRAVNO vijeće riječkog Županijskog suda danas je ponovno na neodređeno vrijeme produljilo pritvor bivšem predsjedniku i članu Uprave Riječke banke Ivanu Štokiću i Borislavu Perožiću.  L

Novo rješenje o pritvoru Vijeće je donijelo nakon što je Vrhovni sud RH jučer ukinuo prethodno prvostupanjsko rješenje o pritvoru te Županijskom sudu naložio da ponovno razmotri i obrazloži okolnosti i razloge zadržavanja Štokića i Perožića u pritvoru.

Štokić i Perožić u pritvoru su od rujna prošle godine. Nakon što je u početku ožujka ove godine protiv njih i još četvero osumnjičenih u "slučaju Riječke banke" podignuta optužnica, pritvor je njima dvojici produljen na neodređeno vrijeme uz obvezu suda da u roku od dva mjeseca ponovno razmotri tu odluku.

Obojica se terete za kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti i pomaganje pri sklapanju ugovora štetnih za poslovanje Riječke banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši direktor Direkcije deviznih sredstava Milojko Tankosić također je u pritvoru proveo šest mjeseci, a u ožujku je pušten da se brani sa slobode, nakon što je umjesto za zloporabu položaja i ovlasti osumnjičen za pomaganje pri sklapanju štetnih ugovora.

Sa slobode se brane i bivši glavni diler Eduard Nodilo, koga se tereti za kažnjiva djela sklapanja štetnih ugovora i krivotvorenje službenih isprava, te bivše voditeljice Odjela deviznih sredstava Snježana Podobnik i Mirta Vlah, osumnjičene za pomaganje pri sklapanju štetnih ugovora.

Kriminalnim činima osumnjičenika Riječka banka je od 1997. do 2002. po procjeni Hrvatske narodne banke oštećena za 97,3 milijuna dolara.

(Hina) hš jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara