Stop dosadnom Zagrebu! Kafići moraju raditi duže, a tramvaji voziti češće

Tekst: J.C.
Foto: Arhiva

ZAGREB je, za slučaj da to netko još ne zna, najdosadnija europska metropola nakon Bruxellesa. Utvrđeno je to prije nekoliko godina u istraživanju popularnog britanskog turističkog vodiča TripAdvisor na čije se savjete svaki mjesec oslanja više od 30 milijuna ljudi.

To su nakanili promijeniti članovi Mladeži HNS-a koji pokreću akciju radnog naziva "Buđenje Zagreba". Mladi će HNS-ovci tako večeras u zagrebačkom kafiću Maraschino, u samom centru grada, dijeliti besplatne koktele i bombone, a sve kako bi gradskim ocima skrenuli pozornost na nužnost osiguravanja zabavnih sadržaja u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je, kao što je njegovim stanovnicima poznato, u noćnim satima uglavnom mrtav. Zimi su ulice glavnog grada Hrvatske puste već nakon ponoći, u toplijim vremenima je nešto bolje pa se u centru grada piće u kafiću ljeti na nekim (doduše, rijetkim) mjestima može popiti do dva sata ujutro. Mladi HNS-ovci traže da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata u centru produži do 4 sata ujutro.

Mladež HNS-a smatra da je važno privući mlade ljude i turiste u centar grada, a to se može samo ako im se ponude neki sadržaji koje sadašnji "dosadni" Zagreb nema. Stoga također traže uvođenje dodatnih noćnih tramvajskih i autobusnih linija, kao i "zeleno svjetlo" za još jednu taksi kompaniju kako bi se smanjile cijene taksija i podigla kvaliteta usluge.

"Mladež HNS-a zalaže se za kvalitetniju, raznovrsniju i povoljniju turističku ponudu u Zagrebu, s čime su u skladu svi prethodno navedeni ciljevi i nastojanja", poručuju mlađi članovi Hrvatske narodne stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara