Stop raku vrata maternice

STRUČNI skup "Spriječimo rak vrata maternice" održat će se 25. siječnja u povodu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice u dvorani Čačković Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Stručni skup, odnosno videokonferencija, istodobno će se održati i u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci i Zadru.

Organizatori ovog stručnog skupa su Europska udruga za rak vrata maternice (ECCA – European Cervical Cancer Association) i udruga "Nacionalni odbor za promicanje prevencije raka vrata maternice". 

Osim edukativnih predavanja, uzvanici stručnog skupa "Spriječimo rak vrata maternice" imat će priliku potpisati manifest "STOP raku vrata maternice" te na taj način dati doprinos prevenciji ove bolesti.

Videokonferencijama u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Zadru i Zagrebu prisustvovat će lokani predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, političari, zdravstveni djelatnici, članovi udruga žena te udruga bolesnika.

Predavači će biti vodeći hrvatski liječnici iz područja liječenja ženskih bolesti kako bi još jednom naglasili neizmjernu važnost provedbe organiziranog programa probira kao i promicanje prava svih žena na zdravstvenu edukaciju kako bi se na vrijeme otkrile preteče zloćudnim i zloćudne promjene vrata maternice.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara