Stotinjak radnika Montinga štrajka zbog neisplate plaća

PRED Upravom tvrtke Monting u Zagrebu danas je prosvjedovalo stotinjak radnika, koji su započeli štrajk zbog neisplate plaća za svibanj i lipanj, te terenskog dodatka za ožujak, travanj, svibanj i lipanj.

Nezadovoljni radnici tražili su od Uprave i direktora Bosiljka Granića odgovore kad će im biti isplaćene zaostale plaće, te kako je moguće da tvrtka troši novac na kupnju neproizvodnih sredstava, poput jahti i kuća na moru, priopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Nakon sastanka s predstavnicima Sindikata graditeljstva Hrvatske, direktor Granić izašao je pred radnike i izvijestio ih da ne može kazati kada će biti isplaćene plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tajnik Sindikata graditeljstva Mirko Štorga zatražio je da Uprava što hitnije isplati zaostala radnička potraživanja i izradi obračune materijalnih dugovanja za svakoga pojedinog radnika, što je njezina zakonska obveza.

Na upite radnika o neracionalnom trošenju novca, Granić nije odgovorio.

Radnici Montinga, nekad uspješnog i respektabilnog montažerskog poduzeća koje gotovo polovicu radnika zapošljava na inozemnim gradilištima, odlučni su nastaviti sa štrajkom do ispunjenja zahtjeva, i to na gradilištu u Dugom Selu, ističe se u priopćenju.

Također su najavili da će se u petak, 27. kolovoza, ponovno okupiti ispred zgrade Uprave i u slučaju neispunjenja zahtjeva zatražiti smjenu Uprave i Nadzornog odbora Montinga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara