Stožer za obranu Sladorane traži poništenje javnog poziva za prodaju dionica

Stožer za obranu županjske Sladorane d.d. zahtijeva od Vlade poništenje javnog poziva za prodaju dionica te tvrtke, objavljenog u Vjesniku od 11. kolovoza, koji je "donesen jednostrano bez usuglašavanja sa socijalnim partnerom i lokalnom zajednicom", priopćio je danas Stožer za obranu županjske Sladorane d.d.

Javni je poziv za prodaju dionica te tvrtke, kako navode, objavljen na prijedlog jučer smijenjenog predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Damira Ostovića i potpredsjednika fonda Ivana Gotovca. Oni su, drži stožer, učinili propuste u pripremi prijedloga nagodbe za prikupljanje ponuda za kupnju dionica županjske Sladorane.

Stožer od Vlade i Ureda za socijalno partnerstvo zahtijeva veći angažman u rješavanju problema privatizacije Sladorane te da omoguće kvalitetan socijalni dijalog koji bi u konačnici doveo do usuglašavanja stavova oko privatizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Inzistiramo na direktnim razgovorima s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i predsjednikom Upravnog odbora HFP-a", kaže se u priopćenju Stožera koje potpisuje njegov predsjednik Slavko Gorupić.

Od jedinica lokalne uprave Vukovarsko-srijemske županije i Grada Županje traže žurno sazivanje sjednica županijskog Poglavarstva i Poglavarstva grada, kojima bi bili nazočni svi saborski zastupnici i predstavnici svih političkih stranaka s područja županije te dali potporu za poništenje javnog poziva za prodaju dionica Sladorane.

(Hina) xjvrd ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara