stožer za zaštitu prava radnika "borova" za utorak najavio mirni prosvjed

Stožer za zaštitu prava radnika "Borova" najavio je da će u utorak, 18. ožujka, održati mirni prosvjed pred ulazom u tvornicu. L

Također je rečeno da je Stožer - ako do 31. ožujka 1746 radnika koji već dvanaest godina ne rade i koji su na listi čekanja u Borovu ne dobiju otpremnine - spreman blokirati tvornicu "Borovo".

Na večerašnjoj sjednici Stožera za zaštitu prava radnika "Borova", održanoj u Tovarniku, upozoreno je kako njihov problem, unatoč obećanjima na nekoliko razina, još nije riješen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od Uprave i vlasnika "Borova" - Hrvatskog fonda za privatizaciju (HPF) Stožer zahtijeva da svi radnici dobiju otpremnine od tri tisuće kuna po godini radnog staža.

Na jučerašnjem sastanku predstavnika "Borova", Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i socijalne skrbi te Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo o sudbini 1768 radnika "Borova", koji su proglašeni tehnološkim viškom, najavljeno je da će do 28. ožujka "program zbrinjavanja viška radnika u 'Borovu' dobiti suglasnost, a dotad će svi radnici koji su proglašeni viškom ostati u radnom odnosu".

Do 28. ožujka radit će se na nacrtu nagodbe za isplatu otpremnina, a o sadržaju nacrta i isplati dogovorit će se s ministrom gospodarstva, zaključeno je jučer u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara