Štrajk liječnika: Glavni štrajkaški odbor u srijedu će odlučiti što dalje

PREDSJEDNIK Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić izjavio je danas Hini da će se u srijedu sastati Glavni štrajkaški odbor koji će odlučiti o daljnjim potezima vezanim uz štrajk liječnika.

Babić je za sutra najavio konferenciju za novinare na kojoj će predstavnici HLS-a iznijeti svoja stajališta o dosadašnjim pregovorima i rezultatima štrajka koji traje već 27. dan.

Do odluke Glavnog štrajkaškog odbora i dalje će se primjenjivati preporuke o smanjenom opsegu poslova u bolnicama, pa će se primati samo hitni slučajevi, rekao je Babić.

Tako će biti i tijekom sutrašnjeg Svjetskog dana bolesnika, budući da nitko nema pravo mijenjati opseg zdravstvene zaštite u bolnicama osim Štrajkaškog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar zdravstva Andro Vlahušić pozvao je u povodu Svjetskog dana bolesnika liječnike na razum kako bi građanima omogućili ostvarenje punog prava na zdravstvenu zaštitu.

Vlahušić je na današnjem predstavljanju prijedloga Zakona o pravima pacijenata rekao da je premijer Ivica Račan liječnicima jasno poručio što im Vlada nudi, pa ne može biti nikakvih novih ponuda.

Vlada je prošloga tjedna za 10 posto povećala masu za liječničke plaće, pa su liječnicima plaće porasle kroz dodatak na posebne uvjete rada između pet i 20 posto.

U petak je Račan pozvao HLS da prekine štrajk, jer će u protivnom Vlada poduzeti mjere za njegovo okončanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara