Štrajk u osnovnim školama Istarske županije

PREMA podacima županijskog povjerenstva Sindikata hrvatskih učitelja, drugog dana štrajka nema nastave u 30 osnovnih škola u Istarskoj županiji, njih osam radi djelomično, dok se u 13 škola nastava odvija normalno.

Županijski povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja u Istri Silvano Matošović izjavio je da 70 posto sindikalnog članstva ni danas nije ušlo u učionice te da je povjerenstvo sindikata iznimno zadovoljno.

´Razlog tomu je vjerojatno rad s članovima sindikata i ocjena da je zapravo solidarnost osnova sindikalnog djelovanja´, naveo je Matošović. U umaškoj Osnovnoj školi Viktora Cara Emina, koja je jučer djelomično radila, danas nije organizirana nastava, a u rovinjskoj školi Vladimira Nazora, koja jučer nije radila, u nižim razredima nastava je danas ipak održana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz županijskog ureda državne uprave doznaje se da danas nastava nije održana u 24 osnovne škole, 13 ih je djelomično, a 13 normalno radilo. Što se tiče zaposlenih u osnovnom školstvu, iz istoga se izvora doznaje kako je 60 posto njih štrajkalo, odnosno 1124 od ukupno 1875 zaposlenih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara