Štrajk u osnovnim školama u Istarskoj županiji

PO PODACIMA Ureda za prosvjetu Istarske županije, nastava danas nije održana u 45 posto osnovnih škola, djelomično se radilo u 16 škola dok je 11 škola nakon zimskih praznika danas normalno počelo s nastavom.

Od ukupno 1790 djelatnika, štrajkala su 1132 zaposlenika u osnovnom školstvu, odnosno 63,24 posto, dok su ostali radili. Od 1132 zaposlenika nije radilo 809 učitelja, 84 stručnih suradnika te 239 administrativno-tehničkih djelatnika.

Povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja Istarske županije Silvano Matošović kaže da se danas u Istri štrajkalo u 26, djelomice u 16 škola, a nastava je održana u 10 osnovnih škola. Prema sindikalnim ocjenama, 70 posto članstva odazvalo se štrajku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matošović je izrazio zadovoljstvo odazivom štrajku dodavši kako u Puli, od ukupno deset osnovnih škola, njih pet nije danas otvorilo vrata učenicima. U četiri osnovne škole, odnosno u školama ´Veruda´, ´Veli Vrh´, ´Montezaro´ te u talijanskoj školi ´Giuseppina Martinuzi´, nastava se održavala redovno dok se u osnovnoj školi ´Centar´ djelomično štrajkalo budući da je dvoje učitelja, koji nisu članovi sindikata, organiziralo uobičajenu nastavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara