Štrajkaju radnici Trajektne luke Split

LUČKI radnici Trajektne luke Split počeli su danas štrajk upozorenja kako bi prisilili Jadroliniju na isplatu višegodišnjega duga od 7,8 milijuna kuna, koliko im državni brodar duguje za pružanje komunalnih usluga, te ukrcaja i iskrcaja putnika i vozila.

Pedesetak radnika okupilo se ispred putničkoga terminala na gatu sv. Duje, te su u koloni krenuli prema šalteru Jadrolinije, gdje su pogrdnim riječima govorili o predsjedniku Uprave Jadrolinije Slavku Lončaru, poručivši mu da njihove "prijetnje shvati ozbiljno, jer će se u suprotnom te akcije radikalizirati i mogle bi dovesti do blokade i kaosa u splitskoj luci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Štrajkaškog odbora lučkih radnika Duško Dadić rekao je da se, unatoč zalaganju ministra Božidara Kalmete, Lončar oglušuje na zahtjev za podmirenjem višegodišnjega duga Trajektnoj luci Split, koja ima prvenstvenu koncesiju za obavljanje djelatnosti i korištenje objekata infrastrukture na području te luke.

Dadić je upozorio kako radnici neće odustati od svojih zahtjeva te da će u prvoj fazi štrajka obavljati samo najnužnije poslove, ne ugrožavajući pritom sigurnost prometa i putnika u splitskoj luci.

Ako se do četvrtka, odnosno u iduća tri dana, ne podmiri dug, splitski lučki radnici otići će u Rijeku gdje će održati prosvjedni skup ispred sjedišta Jadrolinije, a ako se i nakon toga ne podmiri dug, radikalizirat će akciju, odnosno prestat će u cijelosti pružati usluge Jadrolinijinim trajektima, rekao je Dadić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara