Štrajkaški odbor Veleučilišta nastavlja sa štrajkom i najavljuje prosvjed u Zagrebu

ŠTRAJKAŠKI odbor bivšeg Veleučilišta u Splitu objavio je danas na konferenciji za novinare, nakon što su službeno primili zaključke sa sinoćnje izvanredne sjednice Senata Sveučilišta u Splitu, da nastavljaju sa štrajkom, te da će u subotu, 22. studenoga, u 12 sati organizirati prosvjedni skup na Markovu trgu u Zagrebu.

Glasnogovornica Škrajkaškog odbora Maja Cvitan tvrdi da Senat nije prihvatio nijednu važniju točku njihova zahtjeva, čime razlozi za štrajk, suprotno izjavi rektora Sveučilišta Ivana Pavića, nisu prestali. Konkretno, tvrdi Maja Cvitan, to znači da Senat nije potvrdio da se dislocirani studiji bivšega veleučilišta neće ugasiti i nije prihvatio da se zaposlenicima osiguraju plaće, a studentima priznaju položeni ispiti na veleučilištu bez polaganja razlika.

Senat, po njezinim riječima, nije zajamčio ni dobivanje dopusnica za sporne studije bivešega veleučilišta, niti održavanje nastave prema postojećim programima uz zadržavanje sve opreme i prostorija bivšeg veleučilišta za potrebe stručnih studija na Sveučilištu.

Time je jasno, tvrdi Maja Cvitan, da Senat nije ničim zajamčio ni poštivanje stečenih studentskih prava, zbog čega se osjećamo "prevereno i izigrano".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prosvjedu u Zagrebu štrajkaši očekuju dolazak nekoliko tisuća studenata i onih koji ih podržavaju, s 25 do 30 autobusa, iz svih gradova, u kojima je veleučilište imalo dislocirane studije, od Ploča, preko Knina i Zagreba do Vukovara.

Na pitanja novinara, koliko je studenata bivšeg veleučilišta i zaposlenika zapravo u štrajku, s obzirom na to da ih je više od 3500 prešlo na Sveučilište, odgovorila je kako to nije važno jer to ne znači da nisu u štrajku.(Hina) str dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara