Stranka bivšeg diktatora Suharta pobijedila na izborima

GOLKAR, stranka bivšeg diktatora Suharta, pobijedila je na parlamentarnim izborima od 5. travnja ispred stranke predsjednice Megawati Sukarnoputri, prema službenim rezultatima objavljenima u srijedu.

Golkar je dobio 21,58 posto glasova nasuprot 18,53 posto koliko je pripalo indonezijskoj Demokratskoj borbenoj stranci (PDI-P) predsjednice Megawati, objavilo je izborno povjerenstvo.

Taj rezultat je osobni poraz predsjednice Megawati, čija je stranka dobila 34 posto glasova na prethodnim parlamentarnim izborima održanima 1999. godine.

Megawati se tako našla u nepovoljnom položaju uoči predsjedničkih izbora 5. srpnja. Puno više izgleda u ispitivanjima mnijenja daje se njezinom bivšem ministru sigurnosti Susilu Bambangu Yudhoyonu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golkar, koji je već prošlog mjeseca proglasio pobjedu, kandidirao je za predsjednika umirovljena generala Wiranta, optuženoga za zločine protiv čovječnosti u istočnom Timoru.

Više od 147 milijuna birača pozvano je na glasovanje na arhipelagu, prve muslimanske zemlje na svijetu po pučanstvu, a koju se smatra trećom demokratskom silom na svijetu.

(Hina) xbnš yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara